Wat is een “brandstofput”

Een “brandstofput” is een garage waarin voortdurend brandstof wordt bijgevuld. Naast de smederijen is er een gespecialiseerde garage voor het werken aan auto’s die op salgas rijden.

De eerste auto op benzine werd gebouwd in 1902. De brandstof moest via een carburateur in het voertuig worden gebracht. De eerste auto’s met benzinemotoren werden in1910 voor het eerst geregistreerd.

De eerste auto met elektrische motor werd gebouwd in 1850. Hij werd gebouwd door Ferdinand Porsche.

De eerste auto met een startmotor werd door hem gebouwd in 1879.

De eerste auto met een door benzine aangedreven motor werd in 1910 gebouwd door de Tsjechische mecanicien Vaclav Laurin en kreeg de naam Laurin & Klement. Hij wordt aangedreven door een luchtgekoelde startgasmotor.

De eerste auto waarop een auto met een alternatieve brandstof werd bevestigd, werd gebouwd in de VS. Het was het door stoom aangedreven rijtuig van de Amerikaanse president Thomas Jefferson.

Het was George Westinghouse die een elektrische zelfrijdende auto demonstreerde.

Auto’s met benzinemotor werden geproduceerd om de concurrentie met diesel aan te gaan. De York Gasoline Engine Company werd speciaal opgericht om auto’s met benzinemotor te bouwen.

De eerste zes-cilinder motor werd geïntroduceerd doorftsoup in de elasticiteitscrises van 1882. De invoering van de zescilindermotor was, ondanks zijn ontdekkend vermogen, ongetwijfeld een enorme stap in de richting van de ontwikkeling van moderne motoren.

Naast andere ontwikkelingen zijn dit de belangrijkste soorten alternatieve brandstoffen die tegenwoordig in gebruik zijn.

Diesel

Dieselmotoren zijn vergelijkbaar met benzinemotoren, en zijn een goed alternatief met milieuvoordelen. Dieselmotoren produceren geen schadelijke luchtverontreiniging zoals benzinemotoren en verbruiken minder petroleum.

Dieselmotoren zijn verkrijgbaar in drie grote categorieën: handgeschakeld, halfautomatisch en directe inspuiting. Dieselmotoren zijn drie cilinder cilinders, twee groepen: Injectie, Single Overhead Camshaft, of 2GR20.

Het handbediende type dieselmotor heeft een krukas met twee cilinders. In de bovenste cilinder wordt brandstof toegevoerd, en in de bovenste cilinder wordt lucht toegevoerd. De dieselmotor wordt aangedreven door de zuiger die op en neer beweegt in de cilinder.

De halfautomatische motormethode is gecompliceerder. Zuurstof en brandstof worden gemengd, en de druk tussen beide is zo groot dat zij gelijktijdig in de verbrandingskamer ontbranden. En omdat er slechts één betaling van de motor nodig is, wordt de halfautomatische methode als de beste beschouwd.

Met de vooruitgang van de automatische auto ontstond een nieuw probleem, namelijk het verlies van vermogen als gevolg van de starre rotatie van de automatische versnellingsbak.

Autofabrikanten zijn met de oplossing gekomen die het Power split systeem heet.

In de hybride auto’s wordt de zorg voor het milieu beantwoord in de meest toegankelijke financieringsmogelijkheden.

Het Power split systeem in actie bestaat uit twee motoren, individuele vermogenseenheden (ips) genoemd, die worden gebruikt om de auto in de stad te laten rijden. De dieselmotor neemt de auto op de snelweg voor zijn rekening. De urentallen van de ips zijn variabel en hebben betrekking op de hoeveelheid tijd waarin de motor draait terwijl de auto is ingeschakeld.

Deze auto’s kunnen bogen op de hoogste kilometrage van dieselmotoren. Dankzij nieuwe aandrijftechnieken in de hybride auto’s rijden ips tegenwoordig 40% en 70% op diesel, tegenover 30% tot 40% voor de meeste auto’s met benzinemotor.

Dit is een goede stap die zal helpen bij de vermindering van de CO2-uitstoot. En aangezien de vroegere onderhoudsdiensten niet Fee waren, zijn de kosten van deze basisroutine nu duurder, en kunnen ze tot 30% hoger oplopen. Maar er is ook het voordeel van oplaadbeurten. De hybride auto’s pensionering op de oudere motor capaciteit van zeg 5 jaar is £ 300 goedkoper, dan de standaard benzine-aangedreven auto, voor dezelfde kilometerstand. Visueel lijkt het alsof ze duurder en in werkelijkheid, ze kosten minder.

Net als hybride auto’s maken ook auto’s op alternatieve brandstoffen op bepaalde momenten gebruik van elektriciteit. De meeste auto’s die op alternatieve brandstoffen rijden, verliezen veel aan prestaties, louter en alleen omdat ze elektriciteit als brandstofbron gebruiken. Ze zijn ook duurder in onderhoud, als je een defecte motor moet vervangen. In de meeste gevallen kan met auto’s die op alternatieve brandstoffen rijden slechts tot 60% van het aantal afgelegde kilometers worden gereden. Maar de meeste auto’s op alternatieve brandstof hebben defecte transmissies, en regelmatig onderhoud is vereist. Aangezien de accu in de auto op alternatieve brandstof de primaire bron is voor het opwekken van elektriciteit, zijn de kosten van de accu’s veel lager dan die van diesel- of benzinemotoren.