Veilig rijden

Onder de categorie 'vroeg' vindt men vaak mensen van 16 tot 25 jaar die moeite hebben met het krijgen van rijlessen. Hun belangrijkste reden is dat de meesten van hen een auto hebben, maar alleen een vergunning hebben (verzekeringsbrief die aangeeft dat de auto overigens verzekerd is). Dat wil niet zeggen dat ze niet in staat zijn om de vaardigheden te leren die nodig zijn om te leren autorijden, het is gewoon dat ze de ervaring missen.

We hebben een unieke methode om deze mensen te leren autorijden. We hebben ze opgesplitst in twee verschillende categorieën, de beginners en de ervaren coureurs. Degenen in de beginnerscategorie hebben nog nooit eerder ervaring met autorijden gehad, meestal hebben ze helemaal niet gereden of slechts één of twee keer gereden. Ze kunnen lastig zijn, ongeduldig en hebben de neiging van de weg af te wijken in situaties waarin je zou willen dat ze hun vaardigheden en ervaring gebruiken.

De tweede categorie kunnen de doorgewinterde chauffeurs zijn, van 18 tot 25 jaar oud. Ze hebben een paar maanden rijervaring met een professionele instructeur en hebben een zeker vertrouwen gekregen dat ze hun eigen rijgedrag aankunnen en rijfouten maken. Ze kunnen de boost meestal ook heel goed spellen, en net als de onervaren hebben ze de neiging om van de weg af te wijken in situaties waarin je zou willen dat ze hun vaardigheden en ervaring gebruiken.

Wij normale mensen passen in de categorie van de beginnende automobilisten. We weten niet of ze in staat zijn een auto over te nemen met een snelheid van 80 mijl per uur, 200 mijl per uur of snel. We vragen ze niet om met deze snelheden te rijden, maar om veiligheid in te ruilen voor snelheid, te versnellen ten koste van stoppen, van rijstrook te veranderen en eenvoudige, veilige en langzame bewegingen uit te voeren.

We willen absoluut niet dat ze snelle beslissingen nemen, want als ze ervoor kiezen om te rijden, worden ze ervaren chauffeurs, en hoewel ze vroeger een gevaar vormden, is het momenteel niets om zich voor te schamen. De vaardigheden zijn geweldig en we waarderen ze als chauffeur.

Het is duidelijk dat deze jonge mensen zeer bekwaam zijn in autorijden, maar ook in staat zijn om eenvoudig, veilig en langzaam te rijden. We raden ze echter aan hun snelheidslimieten aan te houden om hun snelheid beter onder controle te houden. Veel van de jonge mensen die de weg op gaan, wordt geleerd niet met hoge snelheden te rijden en de andere bestuurders te respecteren.

Het is best ontmoedigend om een ​​nieuwe bestuurder te zijn, niet weten hoe te rijden, of een bevel om niet te rijden moeten gehoorzamen. Minderjarigen moeten een basisgevoel voor verantwoordelijkheid en gedrag leren. Ze moeten regels hebben voordat ze een voertuig gebruiken. De onderkant van het spectrum in termen van nieuwe chauffeurs moet worden geleerd niet te drinken, geen mobiele telefoon te gebruiken, zich niet op te maken, niet te rijden als ze moe zijn en de andere chauffeurs te respecteren.

Er is een speciaal soort persoon voor nodig om te accepteren dat je anderen helpt terwijl je niet weet hoe je moet rijden. Dit zijn dezelfde jongeren die nauwlettend toezicht nodig hebben terwijl ze leren. De jongere die nauwlettend toezicht nodig heeft, is ongetwijfeld de beginner. Deze eisen, maar deze beginnende bestuurders, die de juiste regels hebben overtreden, moeten ook een ervaren toezicht hebben dat hen in staat zal stellen zich aan deze juiste regels te houden en niet op een competente agressieve manier te rijden. In feite is het zo'n pakket rijscholen dat voor hun inspanningen om zowel veiligheidsregels als autorijden te leren, zonder duidelijke zorg en toezicht, zou moeten ontvangen van mensen die meer voorkennis hebben van de verkeersregels.

Elke ervaren chauffeur zal u vertellen dat het een levensvaardigheid is om kennis op te doen en op een veilige manier te wijzen op de noodzaak van veiligheidsacties. Op dezelfde manier leert u misschien de verkeersregels en moet u slagen voor de RDW-test om competent te kunnen rijden. Om dat te bereiken heb je een goede concentratie nodig, en daarvoor moet je een zekere mate van zelfvertrouwen hebben. Zelfvertrouwen is erg handig om te hebben tijdens het rijden, wetende dat je het juiste doet, terwijl je je ervan bewust bent dat je misschien te snel gaat om te komen waar je zou moeten gaan. Zelfvertrouwen kan ontstaan ​​door de juiste tijdsbeslissingen te nemen, en er is geen zekerder manier om een ​​tijdsbeslissing te nemen dan door een redelijke inspanning te leveren om te leren autorijden.

Bezoek ons ​​voor meer informatie op de onderstaande website.